Manifest pentru călătorii

Fiecare moment, fiecare pas, fiecare privire, fiecare firicel de iarbă și fiecare om întâlnit mă fac să fiu mai plin, mă fac să mai urc o treaptă. Brâncuși spunea că pentru a vedea cât mai departe trebuie să urci cât mai sus. Călătoriile în lume și prin lume sunt treptele pe care le urc spre acoperișul lumii.

E un sentiment complex și greu de descris atunci când lumea și Pământul ți se dezvăluie tot mai mult. Știi că totul e un infinit de necuprins, dar în același timp simți că faci parte din el și că îi împărtășești poveștile, murmurul, speranțele, tremurul și bucuriile sale. și Pământul ți se dezvăluie tot mai mult. Știi că totul e un infinit de necuprins, dar în același timp simți că faci parte din el și că îi împărtășești poveștile, murmurul, speranțele, tremurul și bucuriile sale.
E o îmbrățișare caldă, proaspătă și încărcată de bunătate. Dacă nu știi cum să fii pregătit pentru asta nu îți face griji. Totul va veni de la sine. Trebuie doar să fii foarte deschis, să exersezi mult și să experimentezi cât mai multe. Probabil îți trebuie și puțin curaj să ieși din zonă ta de confort. Este o zonă foarte limitată pe care singuri ne-o desenăm în jurul nostru atât cât ne permite lungimea mâinii și grosimea cretei.

Înseamnă și renunțare, renunțare la judecată și la prejudecată. Înseamnă să renunțăm și la frică și la anxietate, calități utile în special în supraviețuire în trecutul omenirii, dar mai puțin necesare acum.Înseamnă și să îți placă să inspiri adânc.

Iubesc diversitatea din lume și autenticitatea vieții. Poți să te bucuri de toate acestea din plin din interiorul lor. Cea mai pură formă de educație se împlinește prin călătorii.
Mă întrebăm care e scopul meu în viață. Acum cred că este să călătoresc, să creez și să fac cât mai mult bine oriunde pășesc.
Iubește oamenii, iubește-te pe tine și bucură-te de viață !50 de tari vizitate

8 thoughts on “Manifest pentru călătorii

 1. Pingback: Romanii pentru care iarna e ca vara, proiectul de 78 de zile “Always Summer” | Romania Pozitiva

 2. Constantin

  Felicitari pentru lucrurile frumoase pe care le traiti si ni le impartasiti si noua cu atata generozitate …:-)

 3. Tudor Post author

  Mulțumesc tare mult Constantin. Feedback ca al tău mă motivează foarte mult să muncesc și mai mult pentru a transmite cât mai mult din ceea ce trăiesc în special în zona de călătorii care de fapt înglobează extraordinar de multe: istorie, cultură, sociologie, psihologie,limbi străine, busininess, inspirație etc

 4. Andreea

  Foarte, foarte fain… m-am gandit sa fac cadou articolul tau unei prietene dragi de ziua ei :-)… asta pentru ca si ea iubeste calatoriile si acum este la mare departare, iar ceea ce ai scris tu m-a dus cu gandul la ea si la filozofia ei de viata.. iar tu ai transcris-o foarte frumos in cuvinte

 5. Pingback: Manifest pentru calatorii partea a II-a | Blog (de calatorie) Tudor Maxim

 6. Pingback: Concurs: Castiga un party weekend în Vama Veche, transport cu autocarul direct din București și excursie de o zi în Bulgaria!

 7. Pingback: O noua calatorie Always Summer-Italia, Florida, Caraibe, Brazilia, New York si Spania | Blog (de calatorie) Tudor Maxim

 8. Pingback: O noua calatorie Always Summer-Italia, Florida, Caraibe, Brazilia, New York si Spania | Love Always Summer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.