Blog de călătorii în viață-Tudor Maxim

Să nu credeți că nu am mai călătorit, Mahmudia și Sulina-Delta Dunării

După ceva avânt de scris, la început de vară, am fost cuprins de multă muncă care nu mi-a prea lăsat vreme de stări de scris. Între timp mi-au trecut multe lucruri prin minte pe care sper la un moment dat să vi le transmit și vouă (în caz că din întâmplare mai treceți pe aici;)
De când nu am mai scris am fost în Deltă unde am avut parte de câteva zile superbe din toate punctele de vedere. Am stat prima zi la Mahmudia, într-un mic complex exact lângă Dunăre , în care proprietarii au renovat câteva case/bordee lipovenești, păstrând rusticul unor vremi trecute.
Următoarele zile le-am petrecut în Sulina, unde am avut gazde extraordinare! Pentru număr de telefon scrieți-mi la tudor at elevate.ro 🙂 Am mâncat super bine atât mâncare cu care eram mai obișnuiți,dar mai ales feluri tradiționale de pește, borș pescăresc și mulți raci! am început cu mâncarea pentru că sunt un mare gurmand, da, știu;)
În fiecare zi am făcut călătorii cu barca. În prima zi am fost la vechiul far care ascundea în spatele lui o plajă la care puteai ajunge doar cu barca. De acolo am mers într-o rezervație de unde cu greu îți venea să pleci; abia în Deltă cred că simți total că ești în natură cu adevărat.

A doua zi am ajuns la pădurea Letea. Am ”parcat” la marginea satului barca, iar de acolo am continuat în remorca unui tractor până în pădure, loc bun și de un gratar, dar și de admirat stejari vechi de sute de ani. Interesantă a fost și traversarea satului de lipoveni și ucrainieni, sat destul de izolat de România, să zicem…


Cum ne-a plăcut acolo am plecat foarte târziu, ne-a prins noaptea în barcă; Letea este la 3 ore de mers cu barca cu motor, de Sulina. Nu numai ca ne-a prins noaptea pe canalele Deltei, dar ne-au prins și plasele braconierilor elicea de la barcă. Prilej de a opri motorul și de a privi și de a asculta noaptea Deltei. Cerul perfect senin, zgomote de broscuțe și de alte viețuitoare nocturne, stele nenumărate, splendid! E greu sa traduc în cuvinte experiența avută.
Trebuia să plecăm a doua zi,dar ne simțeam mult prea bine ca să nu amânăm plecarea spre București. Așa ca am mers următoarea zi pe alte canale, înspre lacul Roșuleț și lacul Roșu, ocazie cu care am condus și eu barca, adică am fost căpitan:) Tot premieră e că am făcut baie la cel puțin 20 de metri adâncime, iar unii dintre noi au făcut barcă-surfing…

Am lăsat la urmă poveștile despre seri și nopți…Am petrecut pe plajă, cu cercetașii, cu chitări și foc de tabără, iar în celelalte seri am cântat cele mai frumoase cântece românești la chitară în curtea gazdelor. Toată familia la care am stat ne-a încântat cu bucuria de viață, cu unitatea dintre ei și cu cântece superbe care ne-au ținut până în dimineață în curte.

Am plecat cu suspine și cu dorința de a ne reîntoarce. Cel mai frumos lucru la un blog e că îți permite să retraiești anumite sentimente. De cele mai multe ori imediat ce te întorci te afunzi în activitățile cotidiene, fără a lăsa foarte mult loc și sufletului călator:)

Popular Posts:

Anonymous says:

am fost onorat sa fac parte din echipa nebuna care a petrecut o vacanta feerica, pe care sincera sa fiu nu o credeam posibila. cu oamenii astia as pleca oriunbde in lume si la gazdele minunate sunt deja la stadiul unui abonament!
multumesc Tudor penmru invitatie si pentru faptul ca m-ai vrut prezenta!
,multumesc pentru vacanta super pe care am avut-o!