Blog de călătorii în viață-Tudor Maxim

6000 de km intr-o saptamana (Luzerna, Berna,Geneva, Frankfurt, Hanovra, Hamburg, Munchen)

tocmai am revenit în România. (10 martie 2008, moment la care scriam de pe telefon-abia acum am avut timp să transcriu pe blog)

Din păcate am acelaşi sentiment că de fiecare dată la întoarcere.
avem o ţară frumoasă.Not.
Cred că îmi dau seama acum ce le place turiştilor străini care ne vizitează.România e o lecţie de istorie vie.
E ca o întoarcere în Evul mediu.

facts:
am intrat în ţară.suntem nevoiţi să claxonăm prima oară de când am plecat;în jumătate de oră am evitat 3 accidente.Fiind aglomerat drumul de 2 benzi se fac multe depăşiri riscante…
Mai mult stăm decât mergem (în Germania am făcut 700 de km în 4 ore)
oi multe pe principală sosea către Europa, drumuri în lucru (pretenţios spus în lucru, 8 muncitori se uită la unul care face ceva interesant), uliţe desfundate,faţade scorojite şi enorm de mult gunoi!
Pe stânga,pe dreapta şi cel mai trist în râuri.
Câţiva kilometri de pe peturi pe un rău important de lângă Arad.
Tocmai era să intre un tir în spatele nostru, a frânat până i-a plecat spatele pe câmp.Începem să ne obişnuim…

Cei din ţările civilizate (vorbesc mai ales de Austria,Elveţia şi Germania) sunt atât de obişnuiţi cu curăţenia,casele îngrijite,curţile amenajate,autostrăzi peste tot,mult calm şi politeţe încât România văzută prin ochii lor poate fi un foarte bun exerciţiu de exotism şi aventură…

Dar să rememorez puţin călătoria din ultima săptămână.
am plecat noaptea din România, am avut noroc că nu am văzut gunoaiele şi am prins răsăritul în Germania. am oprit la Parndorf pentru câteva ore de cumpărături într-un complex de 37000 de m2. Numai branduri şi preţuri corecte.
Am continuat până în Luzerna,unde am avut hotel rezervat. asta după 2000 de km cu somn pe apucate în maşină.
după micul dejun am plecat direct la o întâlnire într-o clădire de birouri înconjurată de Alpi,verdeaţă şi parcări.Nu,nu aş lucra acolo…
După întâlnire am mai avut câteva ore timp să vizităm oraşul.O splendoare:aer curat, lacuri, munţii Alpi,case cu multă personalitate, cu picturi tematice,magazine cochete, lebede,rate,pescăruşi…vreau să mă întorc neapărat.
Pe seară am ajuns în capitala Elveţiei,Berna.Oraş bine organizat,frumos,dar cu o viaţă de noapte săraca.

de dimineaţă am mers să vedem premierele mondiale auto, la salonul de la Geneva. Mi-a plăcut Honda accord,Passat CC,lipsa fetelor specifice Siab şi a vânzătorilor insistenţi de la târgul nostru…

Noapte în Frankfurt şi 2 zile de vizitat Cebit. Nu ne-au fost de ajuns pentru imensitatea spaţiului expoziţional deşi am mers încontinuu…
Din întâmplare am prins un al treilea târg în excursia noastră, în Hamburg, un fel de Amsterdam a Germaniei. Detalii pe privat:)

ultima noapte a fost în Munchen, oraş pe care mi-l aminteam plicitisitor şi deprimant de când am stat o săptămână aici,la un training în 2002. Ziua am văzut multe maşini de vânzare. Atracţia cea mai mare pentru mine au fost rulotele şi maşinile smart cabrio. Am mai remarcat şi miile de oameni super relaxaţi lunea la cumpărături în mall.

Am scurtat pe final pentru că mi-am dat seama că am scris cam mult şi poate nestructurat.

Maşina a rămas curăţă până în România după 6000 de km pe autostrăzi,în oraşe,drumuri de munte secundare etc

Popular Posts:

pai uite asa, uneori ne paraseste neuronul si puff… blank total deci o dam in prostie

Tudor says:

păi cum aşa?
eu chiar cred că în România tinerele sunt mai cu iniţiativă şi mai capabile decât băieţii…

Dar din pacate uneori cam proaste. (da ma includ)

admin says:

home sweet home-ul vine de la familie și de la prieteni.

Nu mai îmi este atât de dor de populația majoritară a Bucureștiului de exemplu.
Mergi la mall sau în alt loc cu trafic și vei vedea cam care sunt cei care te înconjoară (am făcut eu un mic studiu-80% șmecherași bruneței, băieți și fete de cartier etc)
Nu mai zic că mare parte din Bucureștenii simpli (taximetriști, oameni de pe stradă, vânzători) fac dezacorduri de cum deschid gura.

Fete frumoase avem în schimb cât pentru toată Europa:)

Alin says:

daaaaa pentru ca suntem singura tara care are toate tipurile de relief…si munti, si campii si mare :))

trist si cu totul adevarat ce zici, cand intri in tara parca ai ajuns in evul mediu, si eu am aceeasi senzatie de fiecare data, dar in acelasi timp e si o senzatie de “home sweet home” si totul e bine

ShperlanBonux says:

romania e cea mai frumoasa tara, doar asa am invatat.nu exista tara mai frumoasa ca a noastra, profu de georgrafie pentru fraza asta mi-a dat 10 in a 6-a.

asadar nu cred pana nu vad.