De ce să mergi cu trenul?

Cunoscând drumul ”european” de la C-lung Moldovenesc la Cluj Napoca (porțiuni multe în lucru,multe semafoare, gropi, faci cel puțin 5 ore) am ales să merg cu trenul, la un nou eveniment Aspen. In drumul încolo am cunoscut 2 tineri francezi ce vizitează România. Persoane foarte plăcute de la care am aflat multe lucruri noi, atât despre Franța (trasee de biciclete speciale și alte ponturi) cât și despre România,sic! Ghidurile turistice ca Le Routard prezintă locuri din România mai puțin cunoscute, dar foarte interesante. Mi-am făcut 2 prieteni noi pe care urmează să-i vizitez la Toulouse, ei urmând să-mi întoarcă vizita.

In drumul de la Cluj am cunoscut primul lucrător în construcții cu adevărat pasionat de ceea ce muncește și în plus preocupat de tehnici moderne de construcție. Era încă fascinat de cum construiesc suedezii și norvegienii toate casele din lemn, fără ca aceasta să însemne o izolație termică sau fonică proaste, dimpotrivă. A învățat acestea cât a lucrat câțiva ani în aceste țări. Sunt șanse să colaborez cu acesta la construcția casei (da, sunt foarte preocupat de asta) cât și la construirea unor căsuțe din lemn complet utilate ce pot fi valorificate atât la pensiune cât și în București.

De ce să nu mergi cu trenul?

  • Face foarte mult timp pe mai toate rutele din România
  • Miroase urât, atât datorită toaletelor infecte cât și ”oamenilor”
  • E murdar (tot datorită oamenilor)
  • Lume poate prea diversă

Deși avem mașini ar fi bine măcar din când în când să folosim mijloace de transport în comun pentru a interacționa cu categorii de oameni cu care alftel nu am lua contact. Merită!

Popular Posts: