Să ne amintim de Piața Universității

Mi-e rușine că am luat parte din delegația lui Iliescu la un summit ONU, ca reprezentant al tineretului din România. În naivitatea mea eram mândru de însoțirea președintelui României, de atunci.

A fost nevoie de un documentar foarte impresionant și realist în același timp, Piața Universității 1991, (îl găsiți pe DC++) și, de aceste secvențe, pentru a conștientiza mai bine ce s-a întâmplat atunci.

În aceeași ordine de idei, oricum cred că suntem un popor de barbari. Câte state civilizate din lume și-au ucis în ultimii 20 de ani președintele țării? vezi cazul soților Ceaușescu. Dacă nu ar fi fost executați fără judecată oare cum ar fi arătat destinul României și câte lucruri importante s-ar fi aflat?

Mai multe info si pe Wikipedia

Popular Posts:

hayhuya says:

nu suntem un popor de barbari, suntem doar orbi. atat. pentru ca la mijloc a fost vorba de manipulare. si nici macar nu ne-am dat seama ce facem. nici acum nu avem prea mare habar. uita-te la zeitgeist. ai sa recunosti acolo scenariul dupa care s-a facut revolutia noastra, ai sa vezi si care e faza cu toata criza asta financiara, cine a facut-o, de ce si tot asa. din pacate, in locul nostru decid altii, putini la numar. oamenii care nu se vad la televizor. si pe care nu ii stim, dar ii intuim. anyway, daca am renunta la ideea ca nu putem face nimic, s-ar schimba ceva.