Blog de călătorii în viață-Tudor Maxim

Portugalia, o ţară în care voi reveni cu siguranţă


Am fost şi în Portugalia, una din ultimele ţări ramase de vizitat din Europa.
Am fost foarte plăcut surprins de tot ce poate oferi ţara aceasta: căldură placută, ocean, mare, oameni primitori, mâncare bună şi ieftină, muzică fado, cetăţi şi castele, viaţă de noapte extraordinară…

Am stat 3 nopţi în Lisabona,am vizitat ce era mai important, am mâncat sardine direct din stradă, am asistat la un festival de Sfântul Anton, am dansat la un concert popular portughez, m-am rătăcit pe străduţele care urcă şi coboară Lisabona. Am gustat patiseria portugheză şi am devenit dependent de specialităţile lor, mai ales de Pasteis de Nata. Am descoperit cartierul în care sunt concentrate zeci şi sute de baruri, puburi şi am intrat peste tot unde eram atras de muzică sau de caracterul localului. M-am oprit mai mult într-un bar in care doi tineri au cântat la chitară rece atât cântece portugheze cât şi melodii cunoscute valoroase. Doar aici am încercat berea tradiţională a lor, Sagres, bere însoţită de Pistachios.

A doua zi am închiriat o maşină şi am pornit în explorarea coastei de vest, înspre litoralul de sud.
Am stat o noapte în Lagos şi 2 în Albufeira. Ambele sunt staţiuni foarte cosmopolite şi foarte vii, atât ziua cât şi noaptea. Englezii, americanii şi germanii sunt cei mai numeroşi turişti.
Sunt foarte multe localuri cu muzică live şi în toate am regăsit muzică de calitate.
Am reuşit să parcurg pe jos mare parte din Albufeira, e foarte mare staţiunea; am facut şi ceva plajă.

In ultimele 2 zile am reuşit să simţim şi mai mult specificul ţării, am vizitat mai multe staţiuni, sate şi orăşele. Am mers foarte mult pe drumuri naţionale, am cumparat fructe de la localnici şi am combinat condusul cu explorarea locurilor a la pied.
Am oprit in Vilamoura, o statiune mai exclusivistă cu multe yahturi, Tavira-Veneţia Portugaliei, Faro-oraş port şi in Vila Real-orăşel la un km de Espanha.
De acolo am urcat prin Beja, Evora până în Portalegre, unde am şi înnoptat. De aici a fost uşor să ajungem în 2 locuri frumoase, Castelo de Vide şi mai ales Marvao. E un loc splendid, ce oferă o panoramă incredibilă. E satul aflat la cea mai mare înălţime din Portugalia, înconjurat în întregime de zidurile unei cetăţi.

De acolo ne-am grabit spre Obidos, în partea cealaltă a ţării. Aici am gasit iarăşi o cetate specifică, mai populară decât celelalte, plină cu magazine cu articole artizanale.
Am încercat sa vedem înainte de decolare şi Sintra şi Cascais, înă am încurcat puţin traseul şi riscam să pierdem avionul. Mi-a părut rău, mai ales că am aşteptat mai bine de 3 ore în aeroport până la urmă. Eh, data următoare…

Pentru filmuleţe care promovează diferite regiuni vă recomand Visit Portugalia

Mai jos un slideshow cu fotografii facute de-a lungul celor 7 zile:


Created with Paul’s flickrSLiDR.

Popular Posts:

Tudor Maxim says:

Foarte frumos, nu vrei să ne povestești despre Spania?

Andra says:

Urmatoarea mea destinatie e Portugalia…tocmai m-am intors in tara dupa 3 saptamani in Spania si mi-am dat seama ca Portugalia e pe lista:) Keep in touch for tips to be followed

Bazilide says:

superbă țară, m-as retrage la pensie intr-unul din orasele pescaresti de la atlantic

Tudor says:

Albufeira are un caracter puternic şi merită explorat. Chiar şi în sezon preţurile sunt bune. Am închiriat un apartament în Albufeira în hotel de 3 stele, cu 40 de euro pe noapte.

Anonymous says:

recomand oricui sa treaca 2-3 zile prin albufeira… si sa se cazeze la o viluta pe malul oceanului… cosmin