Saptamana din Elvetia

Azi se face o saptamana de cand am plecat in Elvetia. Avionul va ateriza in Bucuresti la ora 11, numai bine cat sa reincep de luni sa primesc adrenalina si placerea oferite de activitatile in care sunt implicat.
Acum o saptamana am ajuns pentru a 4-a oara la Geneva. Pe langa summitul ONU-JCI am prins si primele zile de festival al Genevei,cel mai mare festival din Elvetia.

elvetia 2009 (114)elvetia 2009 (135) elvetia 2009 (333)
A fost de departe cel mai frumos zbor, ne-am apropiat foarte mult de Alpi ca si cum ar fi fost o excursie dedicata, cu peisaje ireale.

Cum am coborat din autobuzul de la aeroport am gasit o retea wirelless gratuita.Eram nerabdator sa aflu noutati de la birou, despre un proiect nou in care eram implicati.

Dupa ce am lasat lucrurile unde m-am cazat am plecat cu directia lacului Leman,pe jos,pe malul raului Rhone.
Am ajuns repede si cu bucurie am gasit un loc de unde se inchiriaza biciclete. Sunt oferite gratuit in cadrul proiectului Geneva roule. Am cutreierat malul dreptului al lacului si am nimerit in jardin d’anglais, un parc de o frumusete de ti se taie rasuflarea. In dreptul parcului este si o mica plaja, pe malul lacului. elvetia 2009 (7)

Am continuat spre partea de sus a orasului,langa Natiunile Unite, de unde mi-am luat kitul de participare pentru summitul de a doua zi.
La ONU a trebuit sa port costumatie obligatorie, salopeta…pardon costum cu cravata.

Seara cea mai frumoasa a fost cea de miercuri, unde am dansat cu mare pofta la swiss night alaturi de bolivieni,americani,elvetieni,englezi,venezueleni,lituanieni si guinezi:)
Deosebita a fost si receptia oferita de ambasadorul Japoniei in Elvetia, ce ne-a primit in resedinta sa. Am degustat o multime de mancaruri sanatoase si gustoase, specifice tarii.

elvetia 2009 (202)elvetia 2009 (62)

De vineri programul academic s-a transformat intr-un weekend prelungit, in care elementul comun a fost bicicleta. Am stat intr-un satuc foarte cochet,la casa, gazduit fiind de un membru al JCI Geneva.
elvetia 2009 (27)elvetia 2009 (193)
Vineri am avut ca obiectiv sa descopar satele din estul Genevei si sa trec in Franta. Am facut un picnic in primul orasel din Franta pe malul unui rau, cu cumparaturi ceva mai ieftine din Franta.
(da,Geneva e cel mai scump oras din Europa) elvetia 2009 (349)

elvetia 2009 (169)
Sambata am luat trenul la Lausanne si pana sa ma obisnuiesc cu panorama generoasa eram din nou in saua unei biciclete.Lausanne e un oras fantastic,unul din cele mai verzi din Europa, cu dealuri sinuoase,panorame minunate si cu parcuri parca sculptate. Toata drumetia prin oras si pe langa a fost o incantare permanenta. Interesant a fost si muzeul olimpic, creat in urma Olimpiadei de la Lausanne.
lausanne elvetia (15)
Seara am petrecut-o cu mare fast in Geneva, 1 august fiind ziua nationala a elvetienilor.am mancat din cea mai mare fromage-fondue facuta vreodata si am poposit sub cele mai frumoase artificii vazute de mine pana acum.
Duminica am participat la Slow-down Suisse alaturi de alti 30 000 de oameni dornici de miscare si de voie buna. Am parcurs 28 de kilometri printre satele din preajma orasului,cu popasuri la fermele ce ofereau specialitati de tot felul, preparate de acestia. Printre participanti copii,tineri,batrani,familii. Ma si gandeam la cei carora li se pare mult sa faca 5 kilometri cu bicicleta in Bucuresti uitandu-ma la copiii de 6 ani ce au parcurs de 6 ori aceasta distanta… elvetia 2009 (8)

O organizare excelenta, cu un itinerar deosebit, ce ma inspira sa organizez asa ceva in Bucovina in anii urmatori.
Merci pour l’attention!

ALBUM FOTO COMPLET:

Popular Posts: