unul din secretele creativității

care funcționează la mine cel puțin…

e un cocktail muncă-călătorii-conferințe și petreceri.

E foarte bine să poți de cât mai multe ori să te ridici deasupra taskurilor cotidiene și de multe ori urgente.  În timpul unei zile normale de lucru (de parcă am vreodată așa ceva) mi-e greu să mă detașez cu adevarat. Deși muncesc destul de mult reușesc să îmi fac timp pentru celelalte 3 ingrediente ale cocktailului.

Mă plictisesc destul de ușor; așa că atunci când sunt la o conferință sau la un training profit de acel timp atât pentru a mă inspira din ceea ce aud acolo (destul de rar though), dar mai ales pentru a gândi în liniște lucruri strategice pentru îmbunătățirea a tot ce fac sau  pentru pregătit noi proiecte. Pixul pe hârtie îmi ajută foarte mult. Dacă mă vedeți scriind la conferințe e foarte posibil să nu aibă legătură cu subiectul prezentării.

Plecările foarte dese în țară sau în străinătătate și lipsa sau scăderea numărului de conexiuni email, telefon, birou mă ajută să îmi creez o distanță de grijile cotidiene. Indepărtarea aceasta mă face pe de-o parte să-mi fie dor de ceea ce fac și pe de altă parte să pot privi din alte perspective activitățile în care sunt implicat.

A patra componentă care asigură un echilibru în această combinație sunt petrecerile. Dacă te simți bine cu prietenii, dacă îți place să cânți și să dansezi te simți foarte energizat. Da, știu că e solicitant, mai ales când se întâmplă constant să petreci câte 3 zile consecutiv 🙂

Popular Posts: