Viaţă profesională sau viaţă personală

Unul din prietenii mei, Alex Gavriliu, scrie foarte frumos pe blogul său despre înlăturarea barierelor profesional/personal, recomandându-ne să trăim viaţa din plin şi cu multă pasiune. Lucru pe care eu îl fac din ce în ce mai mult!

Majoritatea oamenilor intreprinzatori, a profesionistilor, a oamenilor de business “trag tare” si au ca obiectiv principal de la jobul sau afacerea lor atragerea de profit. Aceste beneficii materiale le folosim pentru a obtine  bucurii, pentru a ne practica activitatile preferate sau pasiunile.

Si asa investim 90% din timpul nostru (sau chiar mai mult)  + eforturi considerabile pentru a ne bucura de 10 % din viata (sau chiar mai putin) si din pacate de multe ori ajungem in starea de a nu ne mai putea bucura de nimic datorita stresului, oboselii, sistemului care ne-a prins si ne-a robotizat. O afacere in care investesti 90  si scoti 10  o consider grozav de proasta. E clara treaba, multi  traim  pe pierdere.

Citeşte mai mult la Alex pe blog

Popular Posts:

Gabriela says:

Frumos ai punctat acest detaliu important, alaturi de Alex.

Intrebata fiind ce as alege intre cariera si viata personala, am ales fara a sta pe ganduri varianta a doua, dupa ce am realizat cat de schimbatoare este cariera, cu atatea suisuri si coborasuri si cat de calda este imbratisarea pe care o primesti cand ajungi seara acasa dupa o zi lunga, oamenii dragi, dragostea.

In urma unui sondaj facut de un om drag mie, care a pus acesta intrebare unui esantion de 50 de oameni, a observat ca majoritatea dintre cei tineri raspundeau “cariera”, la fel cum cei ce aveau varsta medie si mai mult alegeau, foarte convinsi, a doua varianta. Se pare ca avalansa de tineri ce doresc in primul rand o realizare profesionala este insotita de intelepciunea unor oameni ce au parcurs mai mult din viata lor si au realizat importanta lucrurilor simple.

Pentru ca lucrurile simple si oamenii de langa noi ne fac fericiti. Restul e doar felul in care alegem sa ne petrecem timpul.

Admir deschiderea fata de un asemenea topic.

“Fiecare zi e plina de culori daca simti ca poti iubi”