Cano Negro wildlife refuge

Ne-am hotarat in ultima clipa sa mergem in refugiul natural Cano Negro,chiar la granita cu Nicaragua.Am citit/auzit ca e foarte diferit de ce am vazut pana acum.Am plecat din La Fortuna

Am mers la culcare tarziu cautand fara succes o harta pentru GPS Costa Rica.Drumurile nu sunt semnalizate prea bine si probabil ne vom rataci de cateva ori. De azi vom avea masina inchiriata and yes, it`s a Hyundai.

Am plecat din La Fortuna dimineata si practic ghidul m-a luat din pat:)

avem noroc si grupul nostru de azi e foarte mic,4 in total.mergem cu busul o ora si jumatate pana la granita cu Nicaragua de unde luam un vaporas prin rezervatie.

Am facut o scurta pauza la restaurantul cu iguane.Au avut la inceput 7,le-au hranit si au acum peste 200 de iguane grase prin copacii din jur.

Drumul e educativ,am aflat ca zona aceasta furnizeaza 40% din hrana tarii.Adevarul e ca nu am vazut verde asa viu altundeva.Ploua mult,umezeala e mare si e cald tot timpul.

Exporta in principal cafea,banane,ananas si portocale.

peste 20% din populatie sunt imigranti din Nicaragua care vin in cautarea unei vieti mai bune si sfarsesc prin a face munca de jos a tarii adoptive.Lucreaza in ferme si fac curatenie acasa sau in serviciile publice.

Inca o pauza pentru un dulce costa rican foarte bun, o cafea gustoasa si gata de plimbarea cu vaporasul.

prima atractie, caiman, un soi de crocodil mai mic, diverse pasari, vulturi. Pe un mal ne-am apropiat de cea mai dragalasa faptura vazuta pana acum, un tree sloath cu un pui atarnat de ea.Sunt foarte lenesi,dorm mai toata ziua si mananca frunze care ii cam drogheaza si ii fac sa zambeasca:)

sus intr-un copac e spider monkey cu puiul sau care se uita mirat la noi.

O gasca de lilieci isi faceau somnul de frumusete,

broastele testoase plutesc pe , un sarpe mare sus intre crengi

am luat pranzul inclus in tur, am mancat din nou orez,fasole si salata,doar ca de data asta in locul carnii au fost legume dansante in tigaie.Casado se numeste mancarea lor traditionala si asa cum scrie si in ghiduri te cam plictisesti de ea dupa 2 saptamani de Costa Rica.

Ne-am intors la hostel, am preluat masina (am fost incantat ca e alba si aproape noua) si am purces lentamente pe drumurile pitoreste ce duc catre Helicondia Island, un loc special unde vom ramane o zi

Popular Posts: