Blog de călătorii în viață-Tudor Maxim

drumetie la vulcanul Arenal

De dimineata m-am grabit plin de entuziasm sa negociez inchirierea unei motociclete Honda,rosie si frumoasa pentru a descoperi mai usor imprejurimile din La Fortuna, cascadele, vulcanul Arenal si lacul Arenal.motocicleta avea schimbator manual si in cele din urma am luat un scuter, de 125 cm cubi.Am pornit spre cascade, pe drumul spre vechiul vulcan, pe un drum despre care Lonely Planet spune sa nu mergi cu bicicleta decat daca esti Lance Amstrons. Ei bine era un Lance Amstrong care catara un deal greu si m-am gandit sa-i urez noroc,nu am fost atent si nu am reusit sa i-au curba si am ajuns sub scuter.Noroc ca nu aveam viteza si am ramas cu cateva julituri.

Am ajuns pana la poteca care duce spre vulcan si spre jungla primara.Din pacate nu am avut timp sa facem traseul,ar fi fost 5 ore. Ne-am indreptat spre lac,intrand si pe cateva proprietati private,foarte frumoase si foarte

bine aranjate.

Am lasat scuterul dupa ce am gonit putin cu el singur, am mancat ceva frigarui celebre in zona si am plecat intr-un tur la vulcanul activ Arenal.

In 1968 a omorat destul de multi,neatenti la semnalele date de vulcan.Cu 2 saptamani inainte raul se incalzise de cateva ori,iar in noaptea dinaintea eruptiei au fost mai multe cutremure.

Dupa distrugerea a 2 sate populatia supravietuitoare a fost mutatata si pe locul satelor s-a creat artificial cel mai mare lac din Costa Rica,lago Arenal.

Am ajuns aproape de vulcan si am pornit intr-o drumetie prin jungla secundara,tanara de doar 25 de ani,catarand rocile aruncate de eruptia din 68.

jungla avea mai multe autostrazi create de furnicile harnice pentru a le usura transportul frunzelor. furnicele cara pana la 10 ori greutatea lor, sunt femele si muncesc 17-20 de ore pe zi.

Ne-am intors in oras usor obositi, am facut cumparaturi,am gatit pentru a doua de cand suntem in Costa Rica, am facut iarasi smoothie din ananas,banana si mango.

Am incheiat seara cu sortarea pozelor facute in ultimele 2 saptamani si cu urcarea lor pe Picasa.

Popular Posts: