monteverde canopy tour sau cum sa zbori fara motor deasupra padurii tropicale

Dupa o calatorie de 4 ore prin peisaje foarte frumoase,cu Grey Line Costa Rica (shutle bus intre Tamarindo si Monteverde, 35$/p) am ajuns in Santa Elena-Monteverde.In nicio jumatate de ora am plecat spre o rezervatie privata unde am facut cea mai extrema activitate din viata mea, zip-lining(40$/p). practic, atarnat de cabluri legate intre copaci, zbori deasupa copacilor, la inaltimi ametitoare. ultimele 2 cabluri din cele 12 aveau spre 1 km lungime si erai foarte sus deasupra unei vai superbe. te simti mic,singur,neinsemnat,dar in acelasi timp ai un sentiment de maretie. si cand ma gandesc ca aveam frica mare de inaltime si nici roler costerele nu imi sunt tentante deloc…

In clasa a 5-a am fost cu clasa in excursie la cetatea Neamtului.Pe pod mi-a fost asa frica incat am decis sa vad cum e sa te deplasezi patruped.

Imi tremurau putin picioarele la final, dar mi-a placut la nebunie si probabil a doua ma voi bucura si mai mult de natura si de senzatiile pe care le ai DEASUPRA.

 

Efortul a fost rasplatit cu 4 ore de somn profund de dupa-amiaza si cu o cuba libre in Los Amigos, local cu muzica salsa si merengue. etc

In Monteverde ploua de dimineata, dupa ce toata noaptea am avut senzatia ca ne vom lua zborul in casa in care stateam,casa Tranquilo.

Vroiam inainte de plecare sa facem o drumetie prin padurea tropicala noroasa, dar vremea nu ne-a lasat, asa ca am facut o plimbare prin Santa Elena.

Dupa pranz ne-a luat de la hotel un mic bus pentru a face calatoria jeep-boat-jeep Monte verde-La fortuna. Fara barca ia foarte mult inconjurarea lacului, mai ales ca drumul e similar cu cel forestier de la noi.

Ne-am imprietenit in bus cu 2 americani,unul dintre ei studiind psihologie si spiritualitate in San Francisco.Mi-a reaprins dorinta de a merge sa studiez cateva luni in America.

am dezbatut putin alegerile pentru postul de guvernator al Californiei,pierdute de fostul CEO de la E-bay (a preluat firma de la 30 de angajati si a dus-o la 15000 si o cifra de afaceri de cateva miliarde de dolari), o republicanca ce a investit din banii ei peste 170 de milioane de dolari (cel mai mare buget de acest gen).

cu toate acestea a pierdut alegerile si lui Arnie ii succede un democrat.Oricum toata lumea e fericita ca Schwarteneger nu mai e guvernator.

Traversarea lacului a fost rapida, cu o prima vedere a vulcanului.

Dupa cazare am dat o tura de oras am mancat o sopa negra si ceva peste local si am baut cateva cocktailuri foarte bune in Lava lounge, asistand la un concert inedit.Artistul statea in acelasi hostel cu noi si canta la mai multe instrumente, cumva simultan,inregistrand si lasand in background un anume instrument.

Popular Posts: