JCI european capital meeting

Am ajuns cu trenul din Bruxelles.

am citit pe drumul de 3 ore the European Voice,o publicatie care m-a captivat cu subiectele europene si internationale abordate. peisaje rurale m-au intrerupt deseori, nu credeam ca Belgia e atat de frumoasa,seamana intrucatva cu Elvetia.Luxemburgul e construit pe o roca si sunt 2 orase practic,orasul de sus si orasul de jos. Foarte frumos,doar ca mi-a luat 2 ore sa ajung la hotel desi pe harta paream a fi chiar langa el-eram de fapt deasupra:)Ajuns intre jaycees ma simt ca si cum as fi la scoala generala si am mers intr-o tabara cu cei din clasa a 12-a. Cel mai probabil sunt cel mai tanar de aici.

Sunt multi presedinti din JCI si membri ai boardurilor locale sau nationale.

Gazdele luxemburgheze sunt foarte de treaba.

Programul a fost destul de deosebit azi. Am avut un concurs de cunostinte despre Europa.Ne-am calificat in primele 4 echipe si datorita a ceea imi aminteam de la facultate de la Drept Comunitar.

Am mai avut un concurs de vorbit in public, precedat de un scurt training pe aceasta tema.

Am terminat ziua cu un nou concurs pe echipe, de cantat si de interpretat imnul Europei, Oda bucuriei, compusa de Bethoven.

acestea s-au intamplat la camera de comert, iar de aici am plecat la camera Deputatilor.

Un tanar de 36 de ani care de 10 ani este parlamentar al Luxemburgului ne dezvaluie din secretele legislativului de aici. E incredibil ca ceva care pare atat de intangibil de la distanta poate parea atat de la indemana.

Mi-a placut analogia legata de marimea tarii versus alte tari europene. Un leu nu poate omori o musca,dar o musca poate enerva foarte tare un leu…asta e legata si de enervarea tarilor mari europene legate de facilitatile uriase pe care le au bancile din ducat.

Diseara petrecere, maine turul orasului si o receptie cu multe oficialitati locale.

Pe curand!

Popular Posts: