United in diversity in Luxemburg

O noua zi a trecut si complexul meu de varsta s-a estompat M-am apropiat si m-am imprietenit cu mare parte dintre participanti. Dupa evenimentul acesta am realizat ca JCI e mai degraba o retea sociala decat una de business.

E extraordinar cum voluntariatul filtreaza oamenii si raman de cele mai multe ori doar oameni de calitate, deschisi si prietenosi si cu o cultura bogata.

Am retrait din plin sentimentul de "uniti in diversitate" si pentru prima oara am simtit cu adevarat beneficiile de a fi parte din aceeasi mare familie europeana.

Am vizitat Curtea Europeana de Justitie si am primit informatii de la un luxemburghez cu barba lunga si albita de vreme, in cele 2 sali mari de judecata.

De acolo am mers la European Investment Bank, in cea mai frumoasa cladire de birouri in care am intrat vreodata.

Un functionar de aici castiga 5,6 mii de euro pe luna, insa un sofer de autobuz luxemburghez castiga mai mult.In aceste pozitii "cheie",de sofer sau de postas sunt angajati doar luxemburghezi.

65% din cei care lucreaza in Luxemburg provin din alte tari.Orasul e cel mai sigur din toata lumea, iar ducele si primul-ministru ies prin oras fara masuri speciale de securitate.

Luxemburg e o citadela veche, fosta fortareata, ce si-a schimbat de multe ori "proprietarii",de la spanioli,la austrieci,francezi sau la olandezi.

E un oras cu foarte multa verdeata ca si ecranul telefonului de pe care scriu:)

Aseara am aflat la receptia oficiala ca am castigat concursul de cantat,impreuna cu echipa mea si a trebuit sa repetam "performanta" in fata a mai mult de 150 de oameni. Am primit premiu o sticla de vin foarte buna pe care abia astept sa o deschid luni cand ajung la birou.

Imi ramane de vizitat azi Brugges,dupa care inapoi in Romania.

A bientot!

Popular Posts:

JCE Seine-et-Marne says:

Bonjour,

Salutations de la Jeune Chambre Economique de Seine-et-Marne en France

Amicalement

Ahouseny
0033.6.32.41.98.17