Nu gandesc,deci exist

Am inceput sa citesc the power of now, a guide to spiritual enlightment.

Inceputul e foarte promitator; ideea principala a cartii este ca nu esti mintea ta,ceea ce gandesti, ci exista un eu mult mai profund, o stare de constiinta pura.
deseori ma joc cu Dutu,catelul meu, activitate ce ma face foarte fericit. Ma simt foarte relaxat si foarte detasat de cotidian si de orice ingrijorari. Citind primele pagini ale acestei carti am realizat deja mai bine de ce ma simt atunci atunci atat de bine.
E o stare de “no-mind” practic, in acele momente nu imi ascult vocea interioara si fluxul covarsitor de ganduri pe care fiecare din noi il are mare parte din timp. Banuiesc ca si tu ai o voce interioara cu care ai dese conversatii. Poate spui ca nu ai in timp ce te intrebi ceva de genul “am I talking to myself?”
Mintea si gandirea permanenta pot fi de multe ori daunatoare pentru ca vin de multe ori la pachet cu griji.
De aceea, o stare de constientizare profunda a fiintei noastre, fara o mie de ganduri trecatoare, aduce o stare profunda de liniste, impacare cu sine si bucurie.
Eu simt asta cand ma joc cu Dutu, sunt atent la miscarile sale,la reactiile sale, constientizez ca felul in care ma comport il face sa actioneze intr-un anume fel etc
Acelasi sentiment l-am avut si in Elvetia,anul trecut, cand am imprumutat o bicicleta veche si m-am plimbat pe un traseu exclusiv de biciclete, pe malul unui rau dintr-o rezervatie, inconjurata in toate partile de muntii Alpi. M-am simtit foarte plin atunci si am uitat pentru 2 zile complet de telefon, de laptop si de griji.

Articol scris cu Wordmobi

Popular Posts:

Marius says:

Ar trebui sa faci sedinte de meditatie 🙂
Meditatia e o varianta deliberata de a face introspectii, de a te cunoaste si de a te constientiza in profunzime si de a intra in starea “no-mind”.

rouademunte says:

Daca vrei ,iti trimit un fisier cu 121 de filme traduse….pe yahoomess..sau daca ai o alta varianta..spune-mi!

Nicoleta Bogos says:

Eul acesta nu numai ca exista, dar culmea e ca tinem la el si uneori, cand nu ne da vreun semn…..il cautam……

Tudor says:

adaugă-l acum te rog.Mersi!!

rouademunte says:

Eu ti-am pus un link de pe youtube..dar nu-l vad mesajul.

Tudor says:

mulțumesc mult! abia aștept recomandările;)

Catalina says:

Este incredibil, se vorbeste despre un val de “trezire”, din ce in ce mai multi oameni incep sa se descopere. Ma bucur ca citesti Eckhart Tolle, cand te intorci iti pot da si alte lecturi de la el 😉 Bucura-te de tot ce experimentezi acum caci se simte si in jurul tau

M-am regasit in cateva situatii citind postul tau.

Da, e mult junk, in gandurile noastre si de cele mai multe ori aceste ganduri reprezinta concurentul, neputiinta sau inamicul cu care se poate lupta destul de greu.

Insa nu exista usa fara cheie, asadar nici problema fara solutie 🙂