Oslo, cel mai scump oraș din Europa

Iată-ne ajunși seara în aeroportul Oslo Sandefjord Torp.
Liniile aeriene low cost sunt în stare să boteze după cum le convine aeroporturile unde zboară.
Ce dacă Paris Beauvais înseamna de fapt Beauvais, o mică localitate la 90 de kilometri nord de Paris, ce dacă Oslo Torp e de fapt localitate neînsemnată la 140 (!) de kilometri de Oslo??
Studiasem aceste detalii după ce luasem biletele cu Wizz, dar tot nu am putut să mă acomodez prea ușor cu ideea că plăteam 62 de euro pentru un autobuz de la aeroport față de 38 de euro biletele la avion pentru două persoane…
După 15 minute de mers pe jos cu cel mai greu rucsac ce l-am cărat în viata mea am ajuns la gazdele nostre, doi tineri norvegieni, unul student, celalalt managerul unei trupe și tânăr antreprenor al unei regii de vânzări  pentru edituri mici. Nu ne-am prins dacă erau împreună, dar nu deranjează aspectele acestea, ne-am mai făcut prieteni buni gay în călătorii.
Havard își cumpărase de două luni acest apartament cochet, cu 3 cameruțe și living, central, într-o zonă mai hipsterească a capitalei.
Pentru a-și putea permite să-l plătească închiriază una din camere la preț foarte bun pentru Oslo (40-50 de euro/noapte)
Aveți aici poze și detalii ale apartamentului,
iar aici un link de unde puteți primi 20 de euro reducere când faceți rezervare.
Băieții au fost foarte drăguți, ne-au pregătit mic dejun și i-am convins de frumusețile patriei noastre încât vor veni în București și la Vama Veche, să experimenteze Pura Vida 🙂
După o zi au plecat să petreacă Sărbătorile la părinți și bunici și am rămas numai noi în tot apartamentul.
Fusesem uimit că nu există în casă sistem de încălzire în capitala frigului! Un calorifer electric,varianta mini, poziționat în living era singura sursă.
Rămași singuri mi-am pus la treabă calitățile principale ale românului, creativitatea și improvizația.
Am reușit să fac să meargă încălzirea în podea din baie și să încălzesc foarte bine apartamentul  cu ajutorul cuptorului electric din bucătărie. Problem solved:)
Abia a doua zi după-amiază ne-am încumetat să ieșim la plimbare, să vedem târgul de Crăciun. Drăguț, dar cam mic și înghesuit.
Hamburgeri din carne de el și conaționali cerșetori au fost elementele surpriză.
M-am bucurat în altă zi să mă întâlnesc cu o fostă colegă de clasă ce locuiește aici. Ne-a făcut cinste cu un Latte gustos și ne-a mai dezvăluit din curiozitățile țării în timp ce ne purtam pașii prin centrul compact și cochet.
Ne-a prins bine Oslo, am avut timp să ne organizăm următoarele luni din călătorie, să ne bucurăm de bucatele de Crăciun luate de acasă  și să gătim asiatic cu ingrediente proaspete ce nu găsim în România.
E de revenit când soarele nu prea părăsește cerul și poți mergi în natură să explorezi fiordurile.

Popular Posts: