Vrei sa vinzi actiuni la Fondul Proprietatea?

Am intrat in sfarsit in posesia unor actiuni la fondul Proprietatea si nu stiu cum se procedeaza mai departe daca vreau sa le vand si cam ce costuri presupune actiune aceasta(comision broker,impozit pe venit etc)
De asemenea stiu ca pretul pe actiune acum la Fondul Proprietatea e mult sub pretul activelor detinute si deja la mai putin de jumatate din pretul initial nominal (1 leu pe actiune)
Bursele peste tot sunt in scadere si nu stiu ce ar fi mai bine de facut.Deja e in pierdere acest proces si nu stiu cum ar fi mai bine, sa vand sau sa pastrez actiunile Proprietatea?
sfaturi,pareri?

Popular Posts:

Mara says:

Un broker care are cel mai mic comision din piata, si doar pentru actiunile FP, este BCR. Comisionul pe tranzactie este la ei de 0,25%.
Daca nu ai neaparata nevoie de bani, mai asteapta un pic. Un aspect este acela ca vei avea dreptul la dividende, anul viitor, pentru numarul de actiuni detinute la data de referinta (care, daca nu ma insel a fost deja stabilita de Franklin Templeton – administratorul FP- la 15.12.2011. dar nu sunt sigura, o sa verific).
Succes in orice decizie vei lua.

Tudor says:

Mersi mult pentru promptitudine si pentru info utile! cam asa ma gandesc si eu ca vor evolua lucrurile in viitor, dar e foarte posibil sa am nevoie de lichiditati.
Imi poti recomanda un broker?

Andrei says:

Daca spui ca ai intrat in posesia lor, ma gandesc ca le-ai primit din partea ANRP in procesul de despagubire.
Daca e asa , si esti primul proprietar (adica nu le-ai dobandit prin cumparare) esti scutit de orice fel de impozit, platesti doar comisionul la broker care poate oscila intre 0,3 % si 1 % din suma tranzactionata.
Parerea mea este sa mai astepti pentru ca pe termen mediu (1-2 ani) vor creste undeva la 0,70 -0,85 bani /actiune. Acum nu e un moment bun sa le vinzi doar daca ai nevoie de lichiditate urgent. Numai bine si sa iei decizia corecta !